Välj en sida

Projektbeskrivning

Feb 8, 2016 | Akademi Valand |

Jag vill jobba satiriskt med uttryck och talesätt som vanligtvis används för att inspirera och motivera, och använda dem för att istället ifrågasätta de höga krav vi ofta ställer på oss själva. Till exempel ”Push yourself” som både kan kopplas till något bra och något dåligt.

Det finns säkert de som gjort liknande projekt, men efter att ha snabbgooglat lite kan jag inte hitta någon som gjort precis det jag tänker mig, och det är också något som ligger både nära mig själv och många i min direkta närhet. (Jag är med i lite olika ungdomsorganisationer, och ideell sektor tenderar att dra till sig personer med mycket vilja men som inte alltid har tiden att stressa av och hitta balans.)

Jag tänker att jag kommer använda mig rätt mycket av flera exponeringar med mycket efterbehandling i Photoshop. Det kommer vara ett subjekt per bild/budskap eftersom det är jag:et som är i fokus, snarare än krav från omgivningen. Om jag uteslutande kommer ha samma subjekt i hela bildserien eller om jag kommer variera kommer jag däremot ta ställning till allteftersom, beroende på vad jag tycker fungerar bäst. Inledningsvis kommer jag använda mig själv.